Dušan Krstić rođen je u Novom Sadu. Došao je na svet 6. novembra 1987. godine, od majke Dragane i oca Ljubomira, uz podršku starijeg brata Dragana.

Prvi period svog života provodi u Sremskoj Kamenici, a nakon toga se seli na drugu obalu Dunava, u Novi Sad.

Osnovnu školu – Jovan Jovanović Zmaj, završio je u Sremskoj Kamenici, Srednju Ekonomsku – Svetozar Miletić, u Novom Sadu, gde je završio i studije, osnovne i master, na odseku za Inženjerstvo i Menadžment medija, a pored toga Audio i Video produkciju – FTN.

Odrastao u zagrljaju gitare i harmonike, uz najlepše pesme iz Srema i Šumadije, odakle su mu roditelji. Sremska Kamenica i Selevac… Za te dve Zemaljske tačke je najviše vezan, tu su mu koreni.

Pisanjem i komponovanjem počinje da se bavi 2005. godine, do sada ima ispisano preko 1500 pesama, od kojih je dosta iskomponovano, u svim mogućim žanrovima. Dušan svaku 100. pesmu zove „vekada“, tako da bi se metaforički moglo reći da do sada ima ispisanih XV vekova. Odrastao u Radio-televiziji Vojvodine, sa kojom je u radnom i paradnom odnosu od 2012. godine. Foto i Video produkcijom se bavi od 2015. godine, gde je radio na mnogim projektima. U 2019. godini otvaraju se vrata Udruženja KUMEK (Kreativno-Umetnički Muzičko-Medijski Edukativni Kutak), gde je jedan od osnivača i predsednik. Inače, naziv udruženja vezan je za porodicu Krstić generacijama unazad. Kumek je “špicnamet” (nadimak) loze Krstića iz Srema. U martu 2020. godine pokreće video poeziju i projekat sa svojim pesmama, koje se emituju na You Tube, Facebook, Instagram i Twitter kanalima. Uz to, epizode se emituju na Televiziji Art Vizija, iz Niša, kao i u Novom Sadu, na Kanalu 9 i Novosadskoj TV. U 2021. godini pokreće još jedan projekat pri udruženju za radisku emisiju, pod naslovom “Kad si dete, misli lete”, koja se emituje na Radiju Novi Sad (RTV).

Trenirao je košarku, veslanje, jačao u teretanama, bazenima i saunama… Probao, kupio, prodao, osvojio,pobedio, izgubio, doživeo i video sve i svašta. Ponosni i srećni član Dunavske kapetanije, gde vesla, glisira i diže talase od 2016. godine, na reci kraj koje je odrastao. Koliko je samo dana u životu, toliko i uspomena, sećanja, bistrih i izbledelih… ko će se svega setiti. Ono što je najvažnije, uvek je išao napred, uzdignutom glavom, smelo i ponosito, sa osmehom na licu, u nove pobede.

Sve ostale priče su istorija… Juče se ne može vratiti, o sutrašnjim vremenima razmišljamo, maštamo, sanjarimo, crtamo i kreiramo, a danas živimo.